Despre Congres

Președintele Congresului:
Claudia Ordeanu, MD, PhD

Comitet Consultativ Științific

Lectori

Lectori Internaționali
Prof. Dr. Richard Potter (A)
Prof. Dr. Eric Lartigau (FR)
Prof. Dr. Arthur Sun Myint (GB)
Prof. Dr. Marciana-Nona Duma (DE)
Dr. Ilinca Popp (GE)

Secretariat
Event Consulting
str. Duiliu Zamfirescu, nr.20, Cluj-Napoca
office@event-consulting.ro; www.event-consulting.ro
E-mail: nicoleta@event-consulting.ro
Telefon: 0720 047 888

Congresul este creditat de către:

 • Colegiul Medicilor – 18 credite EMC
 • OBBCSSR – 18 credite EMC
 • O.A.M.G.M.A.M.R. – 10 credite
 • ESMO – 14 cat.1 ESMO-MORA points

 

Informații Generale

Deschiderea Congresului (Opening ceremony)

Deschiderea oficială a Congresului va avea loc joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 18.00 în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic Cluj-Napoca, urmând ca după Ceremonia de deschidere să fie organizată cina festivă, în incinta aceleiași locații.


Limba oficială

Limbile în care se vor desfășura lucrările Congresului sunt română și engleză.

Expoziție și sponsori

Simultan cu lucrările Congresului, se va desfășura o amplă expoziție profesională de produse farmaceutice, servicii și tehnologie medicală din domeniu.

Ecusonul

Ecusonul se primește personal de către fiecare participant, odată cu ridicarea materialelor de la secretariatul evenimentului. Purtarea ecusonului este obligatorie pe toată durata evenimentului. Accesul la pauzele de cafea, de prânz, se va face exclusiv pe baza ecusonului primit personal de către participanți.

Materiale/Certificatul de participare

În cazul neprezentării personale în cadrul evenimentului, achitarea taxei de participare nu presupune primirea materialelor pregătite sau a certificatului de participare. Acesta va fi eliberat la sfârșitul cursului doar pentru persoanele care au participat personal la eveniment. Certificatul de participare poate fi solicitat de către un delegat, numai în condițiile în care persoana pentru care este solicitat a participat la lucrările Congresului.

 

MANAGEMENT EVENIMENT: EVENT CONSULTING

În cadrul Congresului se vor organiza următoarele cursuri:

Pentru înregistrarea la cursul de mai sus, apăsați aici -> Înscriere curs

De asemenea înainte de Congres, în perioada 12-16 Octombrie, va fi organizat:

Pentru mai multe detalii despre acest curs, puteți accesa link-ul www.estro.org/school

Colegiu Academic Cluj-Napoca
str. Mihail Kogălniceanu, nr.5 , Cluj-Napoca

SĂLI CONFERINȚĂ

 • AUDITORIUM MAXIMUM
 • JEAN MONNET ROOM
 • CLUB ROOM
 • ROBERT SCHUMANN ROOM
 • AULA ROOM

PARCĂRI

Dacă veniți cu autoturismul propriu și aveți nevoie de parcare vă recomandăm:
– Parcare stradală pe Str. Mihail Kogalniceanu (strada cu locația)
– Parcare stradală pe Str. Avram Iancu (5 min)
– Parcare în fața Bisericii Sfânta Treime (3 min)
– Parcare P-ța Unirii (10 min)
– Parcare Primărie (10 min)
– Parcare P-ța Cipariu (10 min)

In cazul în care parcați pe stradă, plata pentru parcare se poate face prin sms la 7420:
403 nr masina – 30 min – 3.5 lei
404 nr masina – 1 h – 7 lei
405 nr masina – 2 h – 14 lei

Taxa de Participare

 

CATEGORIE Taxa participare <11.10.2019 Taxa participare >11.10.2019
Medic primar/specialist 300 RON 500 RON
Medic rezident/pensionar 100 RON 200 RON
Fizician/Biolog/Cercetător/Biochimist 70 RON 100 RON
Asistent medical/Tehnician* 70 RON 100 RON

EARLY REGISTRATION: < 11 Octombrie 2019
LATE REGISTRATION: > 11 Octombrie 2019
*Taxa de participare la Congres include participarea la Cursul de Asistente coordonat de Dr. Claudia Ordeanu.

Plata taxei de participare se poate face online, cu cardul, sau prin transfer bancar, pe baza facturii proforme emise automat la înregistrare.

Taxa de participare include materialele aferente evenimentului, accesul în sala în care se prezintă lucrările, accesul la pauzele de cafea și mesele de prânz organizate, precum și accesul în zona expozițională.

Taxele achitate nu se vor returna în caz de neprezentare! 

Membrii AREMe-Learning beneficiază de o reducere cu 50% a taxei de participare (reducerea se va calcula după introducerea CNP-ului şi va fi aplicată la factura proformă).

Pentru mai multe informații legate de platforma AREMe-Learning, puteți accesa site-ul www.arem.ro

Înscrierile pe loc

Participanții care se înscriu pe loc  vor primi materialele aferente evenimentului și vouchere pentru accesul la mese în limita disponibilității.
Pentru a beneficia de toate materialele unui eveniment, vă rugăm să efectuați înregistrarea online, în termenul stipulat pe site.

Rezumatele (în limba ENGLEZĂ ȘI ROMÂNĂ ) pentru acest eveniment se vor încărca online până la data de 15.09.2019 și vor avea următoarele caracteristici:

-fiecare rezumat va fi redactat atât în limba ENGLEZĂ cât și în ROMÂNĂ (vor conține diacritice).
-se va preciza dacă se dorește PREZENTARE ORALĂ sau POSTER
-nu vor depăși 5000 de caractere (aproximativ 500 de cuvinte – cumulat pentru limba română + engleză) și vor avea următoarea structură:
• Introducere
• Materiale și Metodă
• Rezultate
• Discuții și Concluzii
• Cuvinte cheie

Rezumatul trebuie să sublinieze scopul prezentării, particularitățile cazului și importanța subiectului abordat în contextul cunoștințelor actuale.
Rezumatele care nu respectă structura de mai sus nu vor fi acceptate pentru prezentare

Program

Event Secretariat Schedule:

 • Thursday: 08.00 – 18.00
 • Friday: 08.00 – 18.00
 • Saturday: 08.00 – 18.00

Expoziție parteneri

O expoziție industrială cu echipamente și produse ale companiilor farmaceutice precum și ale editurilor medicale va avea loc în zona expozițională.
Expoziția va fi deschisă joi, 17 octombrie 2019, ora 13:00, odată cu Ziua Rezidentului.
Aceasta va rămâne deschisă de joi, 17 octombrie până sâmbătă, 19 octombrie 2019.
Intrarea este gratuită pentru toți participanții înregistrați.

CLUJ-NAPOCA ARE O VECHIME DE 2.000 DE ANI
Cuvântul „Napoca” din denumirea orașului a fost numele citadelei romane construite pe teritoriul municipiului în urmă cu mai bine de 2.000 de ani. După ce au luptat cu dacii și au cucerit teritoriul regatului lor, romanii s-au așezat și au construit o citadelă în locul în care acum este centrul orașului. In secolele 1 și 2, Napoca a fost capitala noii provincii romane și unul dintre cele mai importante orașe din estul Imperiului Roman.

UN ORAȘ CU TREI NUME
Cu toate că numele orașului este Cluj-Napoca, localnicii îi spun simplu ”Cluj”. Dar dacă privim plăcuțele de la intrare, trei nume vor fi dezvăluite: Cluj, Jolozsvar și Klausenburg. Kolozvar este versiunea în limba maghiară, în timp ce Klausenburg este varianta nemțească.

INIMA TRANSILVANIEI
Cluj nu este denumit „Inima Transilvania” datorită poziției sale geografice, ci pentru rolul în dezvoltarea istorică și economică a regiunii. În secolul 18 și începutul secolului 19, când Transilvania făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, Clujul era capitala provinciei imperiului, un titlu neoficial pe care orașul în deține și în ziua de azi.

CAPITALA TINERETULUI
În anul 2015, Cluj a fost Capitala Europeană a Tineretului.Mai multe manifestații și evenimente au fost organizate de-a lungul anului, inclusiv prima ediție a festivalului UNTOLD, care a pus orașul pe harta tineretului. Fiind și al doilea centru universitar din țară, Clujul nu încetează să surprindă.

CLUJ ARE O STRADĂ PLINĂ DE BARURI
O treime din populația Clujului este formată de studenți proveniți din toată țara și Europa, atrași de studiul variat, de vivacitatea orașului și de toate oportunitățile pe care le oferă. Locul lor preferat în oraș este strada Piezisa, un drum plin de baruri unde puteți savura o băutură mult mai puțin decât în centrul orașului.

ORAȘUL ARTISTIC AL VIITORULUI
Cluj a fost inclus pe lista internațională orașelor artistice al viitorului.

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CLUJ
Aici se găsește prima cafenea cu design kinetic steampunk cu un design unic în lume.

CLUJ ARE PROPRIUL SĂU PREPARAT LOCAL
Dacă întrebi localnicii ce mâncare tradițională ar recomanda, primul răspuns va fi Varză a la Cluj.

PRAF DE MUMIE ȘI AFRODISIACE VECHI DE SECOLE
Dacă ești student la medicină sau doar pasionat de remedii vechi, este un loc pe care nu trebuie să îl ratezi: Muzeul Farmaciei, care îi introduce pe vizitatori în lumea leacurilor din secolul 16 până în secolul 19, când praful de mumie era una dintre principalele tratamente pentru boli. De asemenea, poți învăța cum se prepara elixirul dragostei.

CEL MAI PRIETENOS ORAȘ DIN EUROPA
Un sondaj al Comisiei Europene privind prezența străinilor și dacă este bun pentru oraș, a clasat Cluj printre primii participanți. Clujul a înregistrat cea mai mare rată de acord cu 91% dintre localnicii săi având o perspectivă pozitivă asupra străinilor care vin sau locuiesc în oraș.

CEL MAI CURAT AER DIN EUROPA
Cluj a ocupat primul loc în rândul a 100 de orașe mai mari din Uniunea Europeană în ceea ce privește calitatea aerului. Conform cercetărilor publicate de revista franceză We Demain în 2014, Cluj-Napoca și Edinburgh sunt singurele două orașe mari în care numărul mediu de zile de poluare a aerului care depășește nivelurile normale este zero.

UN CLUSTER IT INOVATIV
Cu mai mulți ingineri IT pe cap de locuitor decât SUA, China, India sau Rusia, România se dezvoltă într-o destinație foarte atractivă pentru companiile IT. Cluj IT a fost infiintata in 2012, o companie bazata pe cluster creata ca o retea de companii IT si organizatii conexe. Scopul lor este creșterea competitivității și a creșterii în cazul serviciilor IT și al produselor utilizând produse și produse inovatoare.

CEA MAI MARE SALĂ POLIVALENTĂ DIN SUD-ESTUL EUROPEI
Deschisă în 2014, Sala Polivalentă este cea mai mare și mai modernă de acest gen din sud-estul Europei. Poate găzdui mai mult de 7.000 de persoane pentru evenimente sportive și aproximativ 10.000 pentru un concert. De la deschidere, James Blunt, Julio Iglesias, Eros Ramazzotti, Lara Fabian și Moderne au susținut concerte în Sala Polivalentă. În 2017, a avut loc la Campionatul European de Gimnastică și la FIBA EuroBasket 2017.

Contact

Nicoleta Varga

Event Consulting
Mobil: +40-720-047-888
Fax: +40-372-254-790
Str. Duiliu Zamfirescu, Nr.20
400362, Cluj-Napoca, Romania
E-mail: nicoleta@event-consulting.ro